Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
Facebook Twitter YouTube Rss_feed

Giorgio Parodi

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 67
Φτωχό Αριστο 
Έχει γραφτεί από Doom

Giorgio_Parodi_1935_Stanley_Woods_T.T.250Ο Giorgio Parodi γεννήθηκε στην Βενετία το 1897, όπου ο πατέρας του, Emanuele Vittorio Parodi έζησε για μεγάλο διάστημα και παντρεύτηκε. Ήταν ο δεύτερος γυιός του Γενοβέζου εφοπλιστή.

Η Γενοβέζικη καταγωγή του και η ανατροφή  τον έκαναν ρομαντικό ιδεαλιστή που τον οδήγησε να είναι εθελοντής σε όλους τους πολέμους. Το 1915 στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο κατατάχτηκε αρχικά στο  Ναυτικό, αλλά σύντομα πέρασε στην αεροπορία όπου ξεχώρισε και παρασημοφορήθηκε για την προσφορά του. Το ίδιο έκανε το 1935 κατά την διάρκεια του πόλεμου της Αιθιοπίας και το 1940 στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Τραυματίστηκε μάλιστα σοβαρά χάνοντας την όραση στο ένα μάτι και την κινητικότητα στο ένα χέρι, αλλά προσπαθούσε να πείσει τους γιατρούς οτι ήταν αρκετα υγιής για να επιστρέψει στο μέτωπο!!! Στα χρόνια της ειρήνης ανάμεσα στους πολέμους το πάθος του ήταν οι  αεραγώνες, όπου κέρδισε το πρωτάθλημα το 1939 με μέση ταχύτητα 392χλμ/ωρα σε αεροπορική διαδρομή 100χλμ.

Στον χώρο της μοτοσυκλέτας, όπου τον οδήγησαν οι αγαπημένοι φίλοι του Carlo Guzzi και Giovanni Ravelli, το μεγάλο του πάθος ήταν πάλι οι αγώνες, ιδίως το Tourist Trophy, όπου συνόδευε ο ίδιος πάντα την ομάδα της Moto Guzzi στο Isle of Man και παρακολουθούσε όλες τις κατηγορίες. Όταν πέθανε ο πατέρας  του το 1945, ανέλαβε την  οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία, αφήνοντας τον αδελφό του Enrico στην Moto Guzzi. Παρά τον ρομαντικό και διακριτικό χαρακτήρα του, ήταν σπουδαίος επιχειρηματίας με ισχυρή προσωπικότητα. Στο Mandello όλοι τον θεωρούσαν έναν "έναν σπουδαίο κύριο" (a true gentleman), και όπως έλεγε ο μηχανικός Julio Cesare Carcano "αποφασιστικός και ακέραιος άνθρωπος, απαιτητικός με τους άλλους αλλά ακόμα περισσότερο απαιτητικός με τον εαυτό του". Πέθανε 58 χρονών στην Γένοβα, 18 Αυγούστου 1955.

Copyright © guzzista.gr

< Προηγούμενα Επόμενα >

Σχετικοί σύνδεσμοι

Facebook google_plus linkedin Twitter YouTube Flickr Rss_feed
Πάνω