Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
Facebook Twitter YouTube Rss_feed
Αρχική arrow Σύντομα νέα arrow Διάφορα arrow Moto Guzzi 1927 vs ατμομηχανής 1913

Moto Guzzi 1927 vs ατμομηχανής 1913

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 11
Φτωχό Αριστο 
Έχει γραφτεί από Doom

Φλωρεντία - 23 Δεκ 2014
Οι Guzzisti είναι πάντα περήφανοι για τις μοτοσυκλέτες τους, και ήταν σίγουρο οτι θα απαντήσουν στην πρόκληση για ένα ασυνήθιστο διαγωνισμό κλασικών οχημάτων, μια μοτοσυκλέτα εναντίον ένος τραίνου.

Sfida-Treno-a-Vapore-Moto-Guzzi-1928

Σημείο εκκίνησης η Φλωρεντία και τερματισμός η Pistoia, όπου αυτή η ασυνήθιστη κόντρα έγινε μεταξύ ενός παλαιού διβάλβιδου 500cc Moto Guzzi, και μίας ατμομηχανής τύπου 685 κατασκευής 1913, η οποία παρά τα χρόνια της έφτανε την ταχύτητα των 130χλμ.

Η πρόκληση οργανώθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις του τοπικού Club Σιδηροδρομικών, με αναχώρηση απο τον σταθμό της Santa Maria Novella της Φλωρεντίας και τερματισμό τον σταθμό της Pistoia, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για την άφιξη των διαγωνιζόμενων.

Τελικά η νίκη πήγε στο Moto Guzzi με καλύτερο χρόνο περίπου 10 λεπτών απο την ατμομηχανή, αποδεικνύοντας οτι παρά τα 87 χρόνια του είναι ακόμα ανταγωνιστικό. Η ατμομηχανή έμεινε παραπονεμένη στο οτι δεν της δόθηκε το δικαίωμα χρήσης της γρήγορης γραμμής μεταξύ Φλωρεντίας και Pistoia, αλλά και το Guzzi είχε να παλέψει με την κίνηση εξόδου και εισόδου στις δύο πόλεις.

Σίγουρα δεν ήταν ένας πραγματικός αγώνας, αλλά περισσότερο η χαρά να δούν, να ακούσουν και να θαυμάσουν οι φίλοι των κλασικών μοτοσυκλετών και σιδηροδρομικών,  δύο αγαπημένα κλασικά οχήματα που για πολλά χρόνια αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητας.

Πηγή: http://www.lecconotizie.com

Επόμενα >
Πάνω