Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Facebook Twitter YouTube Rss_feed
Αρχική arrow Σύντομα νέα arrow Νέα μοντέλα arrow Moto Guzzi: "Suzuka 8 Hours" racer

Moto Guzzi: "Suzuka 8 Hours" racer

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 46
Φτωχό Αριστο 
Έχει γραφτεί από bikeexif-Μετάφραση Δ. Αποστόλου

moto-guzzi-endurance-racer_05Ο σχεδιαστής Davide Caforio, που βρίσκετε μεταξύ Μιλάνου και Ρώμης, έχει μετατρέψει μια εμπνευσμένη ιδέα σε πραγματικότητα. Ο Caforio είναι ένας καταρτισμένος μηχανικός και βελτιωτής Moto Guzzi, αρκετά γνωστός στη χώρα του την Ιταλία. Έχει πλέον δημιουργήσει ένα αφιέρωμα στις μηχανές αντοχής που πολέμησαν στον 8ώρο αγώνα της Suzuka στη δεκαετία του '80, αγωνιστικά που με τους προβολείς τους αγωνίζονταν μέσα στη νύχτα.

Ο Caforio περιγράφει το Le Mans Mk IV σαν μια «ψεύτικη ιστορία." Είναι μια μοτοσικλέτα από ένα παράλληλο σύμπαν, όπου το Mandello Del Lario θα το έριχνε εναντίον των Suzuki του Wes Cooley και Graeme Crosby, ή των Honda του Wayne Gardner.

Η μοτοσυκλέτα δεν είναι μόνο βαμμένη για να δείχνει αγωνιστική. Ο κινητήρας είναι ιδιαιτέρως τροποποιημένος στα 1150cc με διπλά μπουζί στις κεφαλές, μεγάλες βαλβίδες και αναβαθμισμένο εκκεντροφόρο. Τα πάντα είναι ζυγισμένα και ο στρόφαλος είναι ελαφρωμένος για καλύτερη απόκριση. Την τροφοδοσία έχουν αναλάβει 2 καρμπυρατέρ Dell'Orto-ΡΗΜ. Το πλαίσιο έχει τροποποιηθεί και ελαφρύνει, το αλουμινένιο ψαλίδι είναι συνδεδεμένο με έναν αγωνιστικών προδιαγραφών WP monoshock αμορτισέρ. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα νέο πιρούνι από την Marzocchi 41,7 χιλιοστών που συμπληρώνεται από ένα σταμπιλιζατέρ Bitubo. Οι τροχοί είναι αγωνιστικών προδιαγραφών επίσης, 18" πίσω και 16" μπροστά, συνδυάζονται με ελαστικά Avon. Τα φρένα είναι της Brembo Serie Oro.

Ο Caforio κατάφερε να πετύχει το στυλ του τυπικού αγωνιστικού αντοχής του 1980 με το κουστούμι από fiberglass, το οποίο βασίζεται πάνω στο πρότυπο του δίχρονου TZ250 της Yamaha. To αλουμινένιο ντεπόζιτο έχει πάνω του μια τάπα από ένα vintage Bimota. Το χρώμα είναι αναμφίβολα πατριωτικό, χρησιμοποιώντας τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, με ένα μερικά αυτοκόλλητα για να τονιστεί η γνησιότητά του.

Δεν είναι κομψό και δεν υπάρχει λεπτότητα στις γραμμές του. Αλλά υπάρχει μια ελκυστική βαρβαρότητα σχετικά με αυτό το μηχάνημα που με κάνει να σκέφτομαι: "Τι θα γινόταν αν........;"

Μετάφραση: Δ. Αποστόλου

Πηγή-φωτο: http://www.bikeexif.com

< Προηγούμενα Επόμενα >

Σχετικοί σύνδεσμοι

Facebook google_plus linkedin Twitter YouTube Flickr Rss_feed
Πάνω