Κυριακή, 28 Απριλίου 2024
Facebook Twitter YouTube Rss_feed

Moto guzzi T3 cafe racer 1976

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 55
Φτωχό Αριστο 
Έχει γραφτεί από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ- caferacers.gr

Γούστο, διάθεση και χρόνος απαιτούνται για την ανακατασκευή και μεταμόρφωση μιας μοτοσυκλέτας προς το καλύτερο! Προσόντα που διέθετε ο Μανώλης από τη Κρήτη και επένδυσε σε αυτό το Moto Guzzi Τ3 Cafe Racer. Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος λοιπόν, στην μοτοσυκλετιστική εκδοχή του γνωστού παραμυθιού.... moto guzzi_t3_cafe_1

1) Σε τι στύλ την έχεις φτιάξει λοιπόν;
Διαθέτοντας και άλλες κλασσικές μοτοσυκλέτες, αποφάσισα να κάνω την συγκεκριμένη cafe racer. Η μοτοσυκλέτα βασίζεται σε μια Moto Guzzi 850 κ.εκ, T3 του 1976. Έχει έρθει απο ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1970.
T3_cr

2) Τι εργασίες έχουν γίνει στο μοτέρ;
H μοτοσυκλέτα είχε βρεθεί μέσα σε κιβώτια, σε άθλια κατάσταση, σε ένα παλιό οντά, στο χωριό Βρύσες Κυδωνίας , 7 χλμ έξω από τα Χανιά. Σκεφτείτε πώς τα πιστόνια του μοτέρ είχαν αντκατασταθεί με άλλα από Alfa Romeo, καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν μηχανικός και πιθανόν δε μπορούσε να βρει να βάλει τα κατάλληλα ανταλλακτικά. Στο κιβώτιο ταχυτήτων είχαν αφαιρεθεί τα γρανάζια της 5ης ταχύτητας....και πολλές ακόμα αλχημείες! Έτσι, έγινε ανακατασκευή oλική. Εκκεντροφόρος από Le Mans, κυλινδροπίστονα από V1000 ενώ η ηλεκτρονική ανάφλεξη έχει κατασκευαστεί από το μηδέν, αντίγραφό μιας από Dyna III. Επίσης, νέα αλυσίδα και γρανάζια χρονισμού.

3) Τι εργασίες έχουν γίνει στο πλαίσιο και στα περιφερειακά;
To Guzzi εκ κατασκευής ήταν το ταξιδιάρικο μοντέλο Τ3 California, ίσως το πιο άσχημο μοντέλο που έχει βγάλει σε παραγωγή η συγκεκριμένη εταιρία κατά τη προσωπική μου άποψη. Έτσι, ήταν ιδανικό για μετατροπή σε ένα cafe racer project. Αλλαγές πολλές: Ουσιαστικά έχουν φύγει σχεδόν όλα και αντικατασταθεί! Ντεπόζιτο από Τ5, τιμόνι νέο, cafe racer στύλ, σέλα πολυεστερική, ρετρό εμφάνισης δεκαετίας '70. Οι πατητήρες (μαρσπιέ) πάρθηκαν από ένα V7 Sport, όπως και η πίσω ρόδα. Eξατμίσεις busso και νέα αμορτισέρ Ohlins. Aσφαλώς ανακατασκευάστηκε το πλαίσιο και βάφτηκε.

4) Αλλες εργασίες που θέλεις να κάνεις;
Νομίζω πώς η μοτοσυκλέτα είναι πλήρης!

5) Πόσο την χρησιμοποιείς;
Η μηχανή χρησιμοποιείται καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι.

6) Εχεις άλλες μηχανές;
Έχω διάφορες μοτοσυκλέτες, κλασσικές, και τωρα ετοιμάζω μια HARLEY του 1967 FLH 1200CC.

7) Ποιό το δυνατό και ποιό το αδύνατο της σημείο;
Το συγκεκριμένο είναι καταπληκτικό στην εθνική οδό, έχει πολύ καλή ροπή, αλλά υποφέρει μέσα στη πόλη.

Πρώτη δημοσίευση-φωτο: caferacers.gr

Επόμενα >

Σχετικοί σύνδεσμοι

Facebook google_plus linkedin Twitter YouTube Flickr Rss_feed
Πάνω