Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
Facebook Twitter YouTube Rss_feed

Augusto Farneti

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 6
Φτωχό Αριστο 
Έχει γραφτεί από Panagiotis (Takis) Mariolopoulos

Έφυγε απο την ζωή ο Augusto Farneti, ένας απο τους μεγαλύτερους ειδικούς της κλασσικής μοτοσυκλέτας και πρόεδρος του ιστορικού club μοτοσυκλέτας "il Velocifero",  σε ηλικία 69 ετών. Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στην κλασσική μοτοσυκλέτα, με την απόλυτη γνώση στα Moto Guzzi. Καθηγητής Φιλοσοφίας και της Ιστορίας της Τέχνης, -ένας άνθρωπος με γνώση 360o-, όπως μου είχε πεί ο Palmino Poli.

Farneti_2

Κάθε χρόνο, την Πρωτοχρονιά, ο Augusto Farneti με το Velocifero οργάνωνε μια επίσκεψη σε ένα διαφορετικό Μουσείο μοτοσυκλέτας ανα την Ευρώπη. Πέρισυ πήγαν στο Vransko (Σλοβενία), φέτος ήταν η σειρά μας. Ήρθαν στην Αθήνα, επισκέφθηκαν το Ελληνικό μουσείο Μοτοσυκλέτας.

Ως άλλος Αι-Βασίλης, ο Farneti έφερε πολλά δώρα στο Μουσείο, η παρουσία του είναι παντού. Τον θυμάμαι κουστουμαρισμένο μαζί με τον Batillani, να ανακατεύονται με τα σκουριασμένα ανταλλακτικά Guzzi που τους ζήτησα να μου αναγνωρίσουν, και να τοποθετούν ταμπελάκια στο καθένα (V, S, GTV, Trialce, Alce, Ercole, Airone, GTS, και τόσα άλλα) σε σκελετούς, κάρτερ, τροχούς, στροφάλους, λαδιέρες, ρεζερβουάρ, καταγράφοντας πάντα αριθμούς παραγωγής για το αρχείο του. Δυστυχώς χάθηκε ο πολύτιμος φάκελος που μου έστειλε πριν ένα μήνα για το GTV που αναπαλαιώνω, με λίστα ανταλλακτικών και λεπτομέρειες βαφής, κωδικούς και τόσες άλλες πληροφορίες που μου περιέγραφε τηλεφωνικά.

Ο κόσμος της κλασσικής μοτοσυκλέτας είναι φτωχότερος με τον χαμό του. Ο κόσμος των ιστορικών Guzzi είναι φτωχότερος. Θα θυμάμαι πάντα την φυσική του ευγένεια, την διάθεση του να μεταφέρει τις γνώσεις του, την βαθιά του γνώση στα Moto Guzzi, την βοήθεια του. Ένας άνθρωπος που ήξερε να δίνει.

Καλό ταξίδι με το V8 σου Augusto.
Πόσο θα ήθελα να σε είχα γνωρίσει νωρίτερα!!!

Farneti_1

Copyright © guzzista.gr

< Προηγούμενα

Σχετικοί σύνδεσμοι

Facebook google_plus linkedin Twitter YouTube Flickr Rss_feed
Πάνω