Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
Facebook Twitter YouTube Rss_feed
Αρχική arrow Σύντομα νέα arrow Εκδηλώσεις arrow Αετοί στον Πλαστήρα 2013

Αετοί στον Πλαστήρα 2013

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 90
Φτωχό Αριστο 
Έχει γραφτεί από guzzista.gr

Aetoi_ston_plastira_2013ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ MOTO GUZZI

29-30 Ιουνίου 2013, Νεοχώρι, Λίμνη Πλαστήρα. Η λίμνη Πλαστήρα θα υποδεχθεί τους Αετούς για δεύτερη χρονιά, και οι V90o θα ακουστούν ξανά στους φιδίσιους δρόμους γύρω απο την λίμνη. Όσοι πάνε απο Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο θα υπάρχουν βόλτες στην ευρύτερη περιοχή. Οι προορισμοί θα διαμορφωθούν απο τους συμμετέχοντες.


Σάββατο 29-6

12:00-16:00 Ακτή Πεζούλας στο χώρο του parking θα γίνει παρουσίαση της νέας California 1400 απο την Moto Guzzi/Piaggio  Λυμπερόπουλος Κ. ΕΠΕ.

21:30  Ξενώνας Γης Χρυσοπέλεια, Νεοχώρι. Για ποτό και μπύρα όλοι μαζί,  να πούμε τις guzzo-ιστορίες χαράς και τρόμου του χειμώνα. Θα υπάρχει υποστήριξη απο εξορκιστή, εξομολόγο και ψυχίατρο!

Κυριακή 30-6
Χαλλλαααααρά...... και επιστροφή!


Για διαμονή υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί ξενώνες και ξενοδοχεία στο Νεοχώρι και τα κοντινά χωριά (Καλύβια, Πεζούλα, Νεράιδα, κλπ)  με  μέση τιμή  40€, όπως προκύπτει απο πρόχειρη έρευνα. Ο καθένας φροντίζει για την διαμονή του εγκαίρως.

Διαμονή
Γύρος Λίμνης
Χάρτης περιοχής

Ιστορία περιοχής

Η Λίμνη Πλαστήρα κατασκευάστηκε από ανθρώπινη παρέμβαση και δεν είναι μια φυσική λίμνη. Δημιουργήθηκε προκειμένου να υποστηρίξει με νερό τους θερινούς μήνες τον κάμπο της Καρδίτσας. Σήμερα το φράγμα της λίμνης παρέχει νερό σε ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλίας.Το πρόγραμμα ήταν όραμα του πολιτικού Νικολάου Πλαστήρα γέννημα θρέμμα της περιοχής Ομορφοβούνι, από τον οποίο τελικά η λίμνη πήρε το όνομά της. Ο στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας ενέπνευσε αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα το 1925. Οι περισσότερες περιοχές της Λίμνης Πλαστήρα είναι μια απέραντη φυσική ομορφιά, όπου οι επισκέπτες θα βρουν όλα τα φυσικά στοιχεία όπου η ίδια η φύση διαμορφώνει το τοπίο με πολλές εναλλαγές χρωμάτων.

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι 335 χλμ μακριά από την Αθήνα και 230χλμ από την Θεσσαλονίκη. Οδηγώντας μέσω της πόλης Καρδίτσας θα ακολουθήσετε τα σήματα, και περνώντας δίπλα από το νοσοκομείο και διασχίζοντας 25χλμ διαδρομή θα συναντήσετε τα πρώτα χωριά της λίμνης. Το μοναδικό θέαμα θα ανταμείψει κάθε επισκέπτη. Το μήκος της λίμνης είναι 14χλμ με μέγιστο πλάτος 4χλμ, το μέγιστο βάθος είναι 60 μέτρα ενώ το υψόμετρο αρχίζει από τα 1000 μέτρα.

Afisa_2013

< Προηγούμενα Επόμενα >

Σχετικοί σύνδεσμοι

Facebook google_plus linkedin Twitter YouTube Flickr Rss_feed
Πάνω