Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
Facebook Twitter YouTube Rss_feed

GMG 2011/90 χρόνια Moto guzzi

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONOFF / 238
Φτωχό Αριστο 
Έχει γραφτεί από Dakota

gmg_2011Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν ο αριθμός των συμμετεχόντων, ο οποίος υπερέβη τους 20.000. 40% από αυτούς ήταν Ιταλοί, και 60%  Guzzisti εκτός Ιταλίας, από συνολικά 52 χώρες. Οι συμμετέχοντες μαζεύτηκαν στο Mandello del Lario, το τριήμερο 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου του 2011 για να γιορτάσουν την 90η επέτειο της Moto Guzzi μιας μάρκας μοτοσικλετών από τις πλουσιότερες σε ιστορία και με φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο.

Το GMG φιλοξενήθηκε στον ίδιο χώρο που ιδρύθηκε και η εταιρεία πρίν από 90 χρόνια, στην διάρκεια των οποίων κατάφερε να κερδίσει 14 παγκόσμιους τίτλους και 11 Tourist Trophy. Ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της οφείλετε σε μοντέλα όπως το δικύλινδρο V7, το California και το Le Mans, που καθιέρωσαν σε διεθνές επίπεδο τον χαρακτηριστικό συνδυασμό V90° κινητήρα με άξονα μετάδοσης, που "υπογράφει" το σύνολο της τρέχουσας παραγωγής της Moto Guzzi από  750cc έως 1200cc. Στο τριήμερο φεστιβάλ στις όχθες της λίμνης Como, το ιστορικό σπίτι της Moto Guzzi στη Via Parodi 57, παρέμεινε ανοικτό σε όλους τους οπαδούς για μια πραγματική αναδρομή στην ιστορία της εταιρείας που ιδρύθηκε πριν 90 χρόνια. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να κινηθούν κατά μήκος μιας διαδρομής που τους οδηγούσε να ανακαλύψουν τόσο την ανακαίνιση και ανακατασκευή του ιστορικού εργοστασίου με το "σήμα του αετού" όσο και τα ορόσημα που έφτιαξαν τον μύθο της Guzzi, όπως την εντυπωσιακή και μνημειακή αεροδυναμική σήραγγα του 1950, τα τμήματα παραγωγής και το μουσείο. Στο GMG 2011 παρουσιάστηκε επίσης η California 90, μια ειδική έκδοση για την ενενηκοστή επέτειο της Moto Guzzi.


DSC_9724DSC_9450

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου ανακοινώθηκαν επενδύσεις ύψους πάνω από  40 εκατομμύρια ευρώ από την Piaggio σε νέα μοντέλα που έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα πέντε χρόνια, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και οι επενδύσεις για την ανακαίνιση του εργοστασίου στο Mandello del Lario. Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ήταν η μεγάλη μέρα, η "εισβολή" των οπαδών που ήρθαν από όλο τον κόσμο στο Mandello del Lario. Δόθηκαν πολλά βραβεία,  όπως το βραβείο Easy Rider  "για Guzzista που ήρθε από πιο μακριά", το οποίο πήγε στην αυστραλιανή Tony Horn από τη Μελβούρνη. Γηραιότερος Guzzista ήταν ο Mario Crippa, γεννημένος στη Μόντσα το 1932. Νεότερος αναβάτης ο Roberta Botta, γεννημένος το 1991. Το βράδυ του Σαββάτου ανέλαβε DJ να δώσει παλμό στο GMG. Το party συνεχίστηκε μέσα στη νύχτα με τα βραβεία για τα Guzzi Club και μέχρι την μεγάλη συναυλία Moto Guzzi Rock Live. Την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, οι τρεις ημέρες του εργοστασίου με το "σήμα του αετού" έληξαν με  έκτακτη παρέλαση ιστορικών Moto Guzzi μέσα  στο Mandello del Lario.

Η Moto Guzzi γιόρτασε την 90η της επέτειο τον Σεπτέμβριο του 2011 με ένα πλήθος οπαδών της, που απο οτι φαίνεται την υποστηρίζουν με όλη την δύναμη της καρδιάς και της ψυχής τους.

Copyright © guzzista.gr

< Προηγούμενα Επόμενα >

Σχετικοί σύνδεσμοι

Facebook google_plus linkedin Twitter YouTube Flickr Rss_feed
Πάνω