Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
Facebook Twitter YouTube Rss_feed
Αρχική arrow Moto Guzzi arrow Πρόσωπα

Πρόσωπα

Αντίο στον Luigi

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 2
Έχει γραφτεί από Doom

Luigi

Αντίο στον Luigi, υπεύθυνο, ξεναγό και ψυχή του  μουσείου της Moto Guzzi στο Mandello del Lario για πολλά χρόνια. Έφυγε στην ηλικία των 82 ετών. Το πλήρες όνομα του ήταν Luigi Forni αν και για τους φίλους  της Guzzi ήταν απλά ο Luigi. Φρόντιζε πάντα να υποδέχεται τους guzzisti και ήταν μια ανεξάντλητη πηγή ιστοριών και πληροφοριών για τα Moto  Guzzi. Φιγούρα ταυτισμένη με το μουσείο, επικοινωνιακός, ξεπερνούσε ακόμα και την έλλειψη κοινής γλώσσας. Αν και δεν μιλάω Ιταλικά, σχεδόν καταλάβαινα τι μου έλεγε με τον εκφραστικό του τρόπο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Διαβάστε περισσότερα...

Augusto Farneti

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 6
Έχει γραφτεί από Panagiotis (Takis) Mariolopoulos

Έφυγε απο την ζωή ο Augusto Farneti, ένας απο τους μεγαλύτερους ειδικούς της κλασσικής μοτοσυκλέτας και πρόεδρος του ιστορικού club μοτοσυκλέτας "il Velocifero",  σε ηλικία 69 ετών. Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στην κλασσική μοτοσυκλέτα, με την απόλυτη γνώση στα Moto Guzzi. Καθηγητής Φιλοσοφίας και της Ιστορίας της Τέχνης, -ένας άνθρωπος με γνώση 360o-, όπως μου είχε πεί ο Palmino Poli.

Farneti_2

Διαβάστε περισσότερα...

Guido Mentasti 1897-1925

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 39
Έχει γραφτεί από Doom

O Guido Mentasti γεννήθηκε στην Γένοβα το 1897. Απέκτησε φήμη όταν νίκησε με μια Frera 500 το 1923 το Raid Nord-Sud Milano-Napoli, και ήταν ο πρώτος εργοστασιακός οδηγός της μικρής -τότε- Moto Guzzi που είχε ιδρυθεί το 1921.

1924_GUZZI_4V_GM

Διαβάστε περισσότερα...

Umberto Todero: η ζωή μου στην Guzzi

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 30
Έχει γραφτεί από Umberto Todero-Μετάφραση:Doom

Carc_Cant_TodΑκόμα θυμάμαι με συγκίνηση, την πρώτη ημέρα που πήγα για δουλειά στην Moto Guzzi και με το χέρι  να τρέμει έβαλα την υπογραφή μου στην σύμβαση εργασίας. Ήταν 6 Μαρτίου του 1939. Απο τότε πέρασαν σχεδόν 65 χρόνια, είμαι ακόμα παρών στην Moto Guzzi και το Mandello del Lario και νιώθω περήφανος που συνέδεσα το όνομα μου με αυτήν την μεγάλη εταιρεία που έχει ιστορία παραπάνω απο 80 χρόνια στην παραγωγή μοτοσυκλετών και στους αγώνες.

Διαβάστε περισσότερα...

Omobono Tenni

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 67
Έχει γραφτεί από Doom

Omobono_TenniΟ Tommaso Omobono Tenni (24 Ιουλίου, 1905 - 30 Ιουνίου, 1948) ήταν μια μορφή στους αγώνες μοτοσυκλέτας, πολυπρωταθλητής Ιταλίας και με 47 νίκες για την Moto Guzzi απο το 1933 μέχρι το 1948.

Διαβάστε περισσότερα...

Carlo Guzzi

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 83
Έχει γραφτεί από Doom

Carlo_guzziΟ Carlo Guzzi Daniele Ulisse, με το παρατσούκλι "Tai" για την οικογένεια του, γεννήθηκε στο Μιλάνο, 4 Νοεμβρίου του 1889. Ήταν ο δεύτερος γιός του μηχανικού Palamede Guzzi και της Elisa Cressini. Ο μεγαλύτερος αδελφός του ήταν ο Giuseppe ( Naco), και οι δύο μικρότερες αδελφές του η Maria και  η Fanny.

Διαβάστε περισσότερα...

Giorgio Parodi

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 67
Έχει γραφτεί από Doom

Giorgio_Parodi_1935_Stanley_Woods_T.T.250Ο Giorgio Parodi γεννήθηκε στην Βενετία το 1897, όπου ο πατέρας του, Emanuele Vittorio Parodi έζησε για μεγάλο διάστημα και παντρεύτηκε. Ήταν ο δεύτερος γυιός του Γενοβέζου εφοπλιστή.

Διαβάστε περισσότερα...

Giovanni Ravelli

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 52
Έχει γραφτεί από Doom

Ravelli_GiovanniΥπάρχουν πολύ λίγες αναφορές για αγώνες μοτοσυκλέτας πριν το 1914, και ελάχιστα στοιχεία για τους αγωνιζόμενους και τις μοτοσυκλέτες τους. Ο Giovanni Ravelli απο την Brescia, ήταν ένας απο τους αγωνιζόμενους αυτής της εποχής με Triumph, και κυριότερος αντίπαλος του άσσου της Rudge,  Ernesto Vailati .

Διαβάστε περισσότερα...

Duilio Agostini

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 62
Υποβλήθηκε από Bicilindrico

duilio-agostini.AΤο Mandello del Lario είναι μία μικρή πόλη, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της λίμνης του Como και είναι γνωστό σαν το μέρος που γεννηθήκαν και λειτουργούν σήμερα η Moto Guzzi, η Lafranconi Silenziatori, η Gilardoni Cilindri και άλλες εταιρείες. Εκεί γεννήθηκε ο Duilio Agostini στις 8 Απριλίου του 1926.

Διαβάστε περισσότερα...

Pietro Ghersi

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 110
Έχει γραφτεί από Tasos Pap.

PietroGhersiΣτα δέκα χρόνια μοτοσικλετιστικής ενασχόλησης, κατέχει μαζί με τον αδελφό του Mario μια κυρίαρχη θέση ανάμεσα στους Ιταλούς οδηγούς. Ήταν πάντα σε αναζήτηση της καλύτερης μοτοσικλέτας, διστάζοντας να συνδεθεί με πολύ στενές σχέσεις με ένα μόνο κατασκευαστή, εναλλάσσοντας μοτοσικλέτες διάφορων εταιριών.

Διαβάστε περισσότερα...

Ing. Giuseppe Guzzi

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 89
Έχει γραφτεί από Doom

Guzzi_Giuseppe_01"Για περίπου 2 ώρες περιπλανιόμουν μέσα στα βουνά, χωρίς προορισμό, χωρίς χάρτες, μόνο ήθελα να χαράξω στο μυαλό μου τα τοπία που έβλεπα, τις νέες εικόνες, τα θαύματα της φύσης"
Ing. Giuseppe Guzzi

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 11 από 13

Σχετικοί σύνδεσμοι

Facebook google_plus linkedin Twitter YouTube Flickr Rss_feed
Πάνω