Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
Facebook Twitter YouTube Rss_feed
Αρχική arrow Moto Guzzi arrow Ιστορία

Ιστορία

Moto Guzzi: Wind Tunnel

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 47
Έχει γραφτεί από The Motor Cycle- Μετάφραση:Doom

windtunnnel_7Τι τρέχει με τον άνεμο? Ο Fergus Anderson απαντάει στις ερωτήσεις μας και  δίνει κάποια απο τα πρώτα στοιχεία δοκιμών στο τούνελ αεροδυναμικής της Moto Guzzi.

Οι ελάχιστοι οδηγοί που έχουν ξεπεράσει τα 150mph έχουν ουλές στο σώμα τους που δείχνουν οτι η αντίσταση του αέρα μπορεί να κάνει παράξενα κόλπα. Αν ο αέρας δεν απομακρύνεται με ομαλό τρόπο απο εμπρός σου, αναμφίβολα θα αναπηδήσει απάνω σου.

Διαβάστε περισσότερα...

Μoto Guzzi: Αποτελέσματα ΤΤ Isle of Man

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 37
Έχει γραφτεί από Doom

omobonotenniΟι αγώνες ΤΤ στο Isle of Man ξεκίνησαν το 1904 και η πρώτη συμμετοχή της Moto Guzzi ήταν το 1926. Tο "αγωνιστικό" ΤΤ  γίνετε κάθε χρόνο περίπου στα τέλη Μαίου, σε αντίθεση με τo Manx Grand Prix (MGP) που οργανώνετε στα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη και θεωρείτε το "εναλλακτικό" ΤΤ για ερασιτέχνες και κλασσικές μοτοσυκλέτες, αν και πολλές συμμετοχές κάθε άλλο παρά ερασιτεχνικές είναι, αφού τρέχουν παλιοί αγωνιζόμενοι, και αναβάτες του "αγωνιστικού" για προπόνηση και πρόσθετη γνώση της διαδρομής.

Διαβάστε περισσότερα...

Moto Guzzi – αγωνιστική ιστορία/1949-1957

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 250
Έχει γραφτεί από Bicilindrico

tt1935

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Μέχρι το 1949 δεν υπήρχε οργανωμένο πρωτάθλημα ταχύτητας σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά μόνο ξεχωριστά και μεμονωμένα Grand Prix όπως οι αγώνες στο Isle of Man, το Ολλανδικό Tourist Trophy και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

Διαβάστε περισσότερα...

1926 TT: Το "περιστατικό" της Guzzi

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 110
Έχει γραφτεί από The Classic Motorcycle-Μετάφραση:Doom

Pit_stopΈνα περιστατικό που είχε να κάνει με την Moto Guzzi, σημάδεψε την μικρή κατηγορία του ΤΤ (Lightweight) το 1926. Όπως αναφέρει και το περιοδικό The Classic Motorcycle πολλοί το χαρακτήρισαν ως φάρσα και ύποπτο, όταν μετά τον αγώνα ο Pietro Ghersi , ο διάσημος οδηγός της Moto Guzzi που είχε κατακτήσει την δεύτερη θέση, αποκλείστηκε απο τα επίσημα αποτελέσματα με βάση μια τεχνική λεπτομέρεια.

Διαβάστε περισσότερα...

Moto Guzzi: μια σπουδαία ιστορία

Αξιολόγηση χρηστών: ONONONONON / 320
Έχει γραφτεί από Doom

Εργοστάσιο 1921Mια όμορφη ιστορία φιλίας και όνειρων οδήγησε στην ίδρυση της Moto Guzzi, που είναι το παλαιότερο ευρωπαικό εργοστάσιο σε συνεχή λειτουργία απο το 1921. Ο Carlo Guzzi γεννήθηκε στο Milano το 1889. Τα νεανικά του χρόνια συχνά επισκεπτόταν το εργαστήριο του σιδερά Giorgio Ripamonti στο Mandello del Lario κατά την διάρκεια των διακοπών του. Ο Ripamonti καταπιανότανε με την επισκευή των κινητήρων των τοπικών σκαφών ψαρέματος, όπως και με κάποια πρώιμα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται.

Διαβάστε περισσότερα...

Σχετικοί σύνδεσμοι

Facebook google_plus linkedin Twitter YouTube Flickr Rss_feed
Πάνω